فهرست مطالب

پژوهش در توانبخشی ورزشی - پیاپی 16 (پاییز و زمستان 1399)

نشریه پژوهش در توانبخشی ورزشی
پیاپی 16 (پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/14
  • تعداد عناوین: 12
|
  • خدایار قاسم پور، محمدحسین علیزاده*، هومن مینونژاد، مهدیه آکوچکیان صفحات 1-13

    زمینه هدف:

     تغییرات پیکری و عصبی زیادی هنگام رشد و بلوغ در انسان اتفاق می افتد و به تفاوت های مرتبط با بلوغ نوجوانان در اجرای عملکرد حرکتی توجه زیادی نشده است. در خصوص تعادل و ارتباط آن با بلوغ تحقیقات اندکی انجام شده است، لذا هدف از تحقیق حاضر ارتباط سنجی بین بلوغ با تعادل ایستا و پویا در دانش آموزان دختر و پسر بود.

    روش بررسی :

    نمونه آماری این تحقیق شامل 700 نفر از دانش آموزان دختر و پسر با دامنه سنی 9 تا 18 سال در 10 گروه 35 نفری پسر و 10 گروه 35 نفری دختر در مدارس شهرکرد بود. برای ارزیابی بلوغ از فرمول شاخص پیش بینی بلوغ و برای ارزیابی میزان تعادل ایستا و پویا به ترتیب از آزمون های سیستم خطای تعادل ایستا و تعادل Y استفاده شد. به منظور تجزیه وتحلیل یافته های پژوهش از آزمون همبستگی اسپیرمن استفاده شد (05/0≥P).

    یافته ها

    نتایج آزمون اسپیرمن، همبستگی معنی داری بین شاخص پیش بینی بلوغ با امتیازات آزمون های سیستم خطای تعادل ایستا (001/0>P و 138/0-=r) و تعادل Y (001/0>P و 232/0-=r) نشان داد. همچنین بین شاخص پیش بینی بلوغ و امتیازات آزمون های سیستم خطای تعادل ایستا و تعادل Y در پسران و دختران همبستگی معنی داری مشاهده شد (05/0 <P).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج تحقیق حاضر میزان تعادل ایستا و پویا با بلوغ ارتباط معنی دار دارد و آگاهی در مورد ارتباط بلوغ و تعادل می تواند برای برنامه ریزی تمرینات و بهبود در اجرا به عنوان هدف در نظر گرفته شود و تحقیقاتی نیز با هدف شناسایی علل این تفاوت ها انجام شود.

    کلیدواژگان: تعادل، دانش آموزان، شاخص پیش بینی بلوغ
  • سارا زارع کاریزک*، مجید کاشف، مصطفی نجاتیان، حمید رجبی صفحات 15-23

     زمینه و هدف:

     آدرنومدولین از نشانگر های مهم قلبی عروقی است که، بر عملکرد دستگاه گردش خون اثر گذار می باشد. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر برنامه های توانبخشی تمرین هوازی تناوبی و تداومی بر میزان آدرنومدولین پلاسمایی، درصد کسر تخلیه بطنی (EF) و حاصلضرب دوگانه استراحتی (RPP) بیماران پس از عمل جراحی بای پس شریان کرونر (CABG) بود.

    روش بررسی:

     36 بیمار POST CABG (27 مرد و 9 زن) به صورت هدفمند انتخاب و سپس به صورت تصادفی در سه گروه کنترل، تمرین تداومی و تناوبی (3 جلسه تمرین در هفته، به مدت 8 هفته) با شدت های به ترتیب 65 تا 80% و 80 تا 95% ضربان قلب ذخیره جایگذاری شدند.از نمونه گیری خونی و روش الایزا برای سنجش آدرنومدولین پلاسمایی و از اکوکاردیوگرافی برای سنجش کسر تخلیه بطنی و از فشارخون سنج دیجیتال برای اندازه گیری حاصلضرب دوگانه استراحتی (RPP) استفاده شد. همچنین تجزیه و تحلیل آماری نیز به وسیله آزمون های t زوجی و تحلیل واریانس یک راهه انجام شد

    یافته ها :

    در هر دوگروه تمرینی میزان آدرنومدولین و حاصلضرب دوگانه کاهش و میزان کسرتخلیه بطنی افزایش داشت . اما این تغییرات تنها در گروه تمرین تناوبی معنی دار بود (P≤0.05). همچنین تفاوت های بین گروهی در مورد آدرنومدولین معنی دار نبوداما در مورد متغیرهای عملکردی به نفع گروه تمرین تناوبی معنی دار بود (P≤0.05).

    نتیجه گیری:

     تفاوتی بین تاثیر تمرین تناوبی و تداومی بر آدرنومدولین پلاسمایی وجود ندارد. با این حال ، تاثیر تمرین تناوبی بر بهبود عملکرد قلبی عروقی بعد از عمل جراحی CABG بیشتر از تمرین تداومی است.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی، تمرین تداومی، آدرنومدولین، کسر تخلیه بطنی، عمل جراحی CABG
  • معصومه حیدری، وحید ذوالکتاف*، غلامعلی قاسمی، شهرام لنجان نژادیان صفحات 25-35
    زمینه و هدف

    ورزش درمانی، جهت بهبود مشکلات بیماران دیابتی نوروپاتی توصیه می شود. در تحقیق حاضر تاثیر 12 هفته تمرینات جامع مبتنی بر اصول NASM بر شاخص های کنترل قند خون و کیفیت زندگی بیماران نوروپاتی دیابتی نوع دوم بررسی شد.

    روش بررسی

    نمونه ی مطالعه شامل 40 بیمار زن مبتلا به دیابت نوع دوم نوروپاتی خفیف تا متوسط بود. افراد به صورت تصادفی با معیار نمره ی میشیگان در دو گروه 20 نفره ی کنترل و تجربی قرار گرفتند. ارزیابی شاخص های کنترل قند خون و کیفیت زندگی به ترتیب بوسیله ی تست آزمایشگاهی خون و پرسشنامه انجام گرفت. تحلیل آماری با استفاده از آزمون آنوا برای داده های تکراری انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد قند خون ناشتا دو گروه تفاوت معنادار نداشت (26/0=P)، ولی در سه شاخص دیگر خونی شامل قند خون دو ساعت پس از ناشتا، قند خون غروب، و هموگلوبین گلیکولیزه تفاوت معنادار بین دو گروه مشاهده شد (05/ <p).کیفیت زندگی در شاخص های عملکرد فیزیکی، محدودیت بدلیل سلامت جسمانی، محدودیت بدلیل مشکلات عاطفی، انرژی/خستگی،و درد دارای تفاوت معنادار نسبت به گروه کنترل بود (05/ <p).. در 3 شاخص دیگر شامل رفاه احساسی (68/0=P)، عملکرد اجتماعی (19/0=P)، و فاکتور سلامت عمومی (06/0=P) بین دوگروه مطالعه تفاوت معناداری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد این تمرینات به دلیل بهبود خونرسانی و کاهش درد و بی حسی موجب می شود بیماران تمرینات ورزشی وکارهای روزمره را راحت تر و با دردکمتر انجام دهند و در نتیجه تغییرات قابل ملاحظه ای در میزان فاکتورهای خونی و بهبود شرایط فیزیولوژیکی و کیفیت زندگی این بیماران ایجاد شده، و وضعیت عملکردی بیماران بهبود می یابد.

    کلیدواژگان: نوروپاتی دیابتی، دیابت نوع دوم، تمرین درمانی، قند خون، کیفیت زندگی
  • علی فتاحی، راضیه یوسفیان ملا*، میترا عاملی صفحات 37-44
    زمینه و هدف

    بررسی ارتباط و همبستگی میان پارامترهای کینتیکی، به ویژه نیروی بیشینه با متغیر زمان پرواز می تواند نقش قابل توجهی در افزایش میزان پرش و پیشگیری از بروز آسیب های مختلف در والیبالیست ها داشته باشد. بنابراین هدف از تحقیق حاضر بررسی رابطه نیروهای بیشینه کانسنتریک و اکسنتریک با زمان پرواز در مهارت دفاع روی تور والیبالیست های حرفه ای جوان بود.

    روش بررسی

    21 والیبالیست جوان مرد، مهارت دفاع روی تور را با حداکثر ارتفاع پرش بر روی دستگاه صفحه نیرو انجام دادند. متغیرهای بیشینه نیروی کانسنتریک و اکسنتریک و زمان پرواز، بررسی، تجزیه تحلیل استخراج شدند. روش آماری همبستگی پیرسون برای برآورد ارتباط میان نیروی بیشینه کانسنتریک، اکسنتریک و زمان پرواز و نیز روش رگرسیون خطی برای تعیین بار و مرتبه عاملی نیروهای بیشینه کانسنتریک و اکسنتریک استفاده گردید.

    یافته ها:

     نتایج پژوهش نشان دادند که بین هیچ کدام از متغیرهای تحقیق (نیروی بیشینه اکسنتریک، کانسنتریک و زمان پرواز) همبستگی معناداری وجود ندارد. بار عاملی نیروی بیشینه کانسنتریک نسبت به نیروی بیشینه اکسنتریک در متغیر زمان پرواز بسیار بالاتر است و نیروی بیشینه اکسنتریک دارای رابطه منفی، در حالی که نیروی بیشینه کانسنتریک رابطه مثبتی را با زمان پرواز نشان می دهد.

    نتیجه گیری

    پیشنهاد می شود که مربیان، بازیکنان و متخصصین علم تمرین والیبال، توجهی ویژه و جداگانه ای بر فاز های مختلف پرش ورزشکاران با هدف بهینه کردن عملکرد و طراحی بهتر برنامه های تمرینی داشته باشند.

    کلیدواژگان: نیروی بیشینه، اکسنتریک، کانسنتریک، زمان پرواز، دفاع روی تور
  • سعید ایل بیگی*، محمد یوسفی، لیلی طهرانی صفحات 45-52
    زمینه و هدف

    هدف از این تحقیق مقایسه نیروی های عکس العمل زمین و زمان رسیدن به پایداری در مردان ورزشکار سالم و دارای بی ثباتی عملکردی مچ پا طی تکلیف پرش- فرود تک پا بود.

    روش تحقیق:

     جامعه آماری این تحقیق نمیه تجربی، مردان ورزشکار با دامنه سنی 18تا 25سال بودند، که تعداد 20 نفر (10 با ساختار پایی طبیعی، 10 نفر دارای اختلال بی ثباتی عملکردی مچ پا) در دو گروه سالم و دارای بی ثباتی عملکردی مچ پا تقسیم بندی شدند. متغیر های مورد نظر با استفاده از دو صفحه نیرو مدلKistler اندازه گیری شد. داده های خام بدست آمده توسط نرم افزار های Matlab و spss نسخه 21 در سطح 05/0 P≤ با آزمون های شاپیرو- ویلک و تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    بین متغیر اوج نیروهای قدامی- خلفی و نیروی عکس العمل زمین(داخلی- خارجی) مردان ورزشکار سالم و دارای بی ثباتی عملکردی مچ پا طی تکلیف پرش- فرود تک پا، تفاوت معنی دای وجود ندارد (05/0 P≤). اما، بین متغیرهای نیروی عکس العمل زمین(نیروی عمودی) (014/0=P) و زمان رسیدن به پایداری (044/0=P) مردان ورزشکار سالم و دارای بی ثباتی عملکردی مچ پا طی تکلیف پرش- فرود تک پا، تفاوت معنی داری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج تحقیق، ورزشکاران مبتلاء به بی ثباتی مچ پا حین فرود نیروهای عکس العمل زمین(نیروی عمودی) بیشتری را متحمل می شوند و دیرتر از افراد دارای مچ پای سالم به پایداری می رسند.

    کلیدواژگان: نیروی های عکس العمل زمین، تعادل، پایداری، بی ثباتی عملکردی مچ پا
  • محمد الغوثی، محمد کریمی زاده اردکانی*، مهدی نوروزی، زهرا حسین زاده صفحات 53-59

     زمینه و هدف:

     اپیدمیولوژی آسیب های ورزشی اطلاعات اولیه برای پیشگیری و کاهش نرخ آسیب را فراهم می کند تا به دنبال آن شرایط طراحی تمرینات پیشگیرانه ایجاد گردد. هدف از تحقیق حاضر، بررسی اپیدمیولوژی آسیب های ورزشی در تنیس روی میز معلولین است.

    مواد و روش ها

    تحقیق حاضر به روش توصیفی و نمونه گیری مقطعی انجام شد. در مجموع 61 ورزشکار تنیس روی میز معلولین، در سطح قهرمانی در تحقیق حاضر شرکت کردند. پرسشنامه مورد استفاده در تحقیق دربرگیرنده اطلاعات فردی، سمت آسیب ، عضو آسیب دیده، مکانیزم آسیب و علت آسیب بود. برای تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزار SPSS (نسخه 22)، آمار توصیفی، فراوانی و جداول متقاطع استفاده شد.

    یافته ها

    اطلاعات بدست آمده از پرسشنامه ها برای کلاس های نشسته و ایستاده نشان داد که آسیب های ورزشی در سمت راست بدن بیشتر از سمت چپ بدن است. فراوانی آسیب ها در اندام فوقانی با درصد 7/60 از کل بدن، نسبت به اندام تحتانی، تنه و سر و گردن بیشتر بود. بیشترین درصد آسیب ها در آرنج و شانه رخ داد که 4/16 % از آسیب ها در آرنج و 7/60 % از آسیب ها در شانه پدید آمد. در این میان مکانیزم های غیربرخوردی بیشترین سهم را داشتند و بیشترین علت آسیب هم تکنیک غلط ورزشکار بود.

    نتیجه گیری

    بیشترین آسیب های ورزشی در معلولین تنیس روی میز در آرنج و شانه به علت تکنیک غلط ورزشکار رخ داد. لذا پیشنهاد می شود مربیان به کمک تیم متخصص پزشکی از ارزیابی های بدنی ورزشکاران مطلع شوند و تمریناتی را برای بهبود دامنه حرکتی، تعادل و اصلاح نقص های موجود در تکنیک ورزشکار طراحی کنند.

    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، تنیس روی میز معلولین، آسیب های ورزشی
  • امیر لطافت کار*، ابراهیم حیدرنیا، عابد تقوی اصل، علیرضا ترابی، ابوالفضل خضری صفحات 61-76
    زمینه و هدف

    هدف مطالعه حاضر مقایسه تاثیر برنامه های گرم کردن فیفا 11+ و نت بال اسمارت بر کینماتیک دو بعدی اندام تحتانی در تست های اسکات تک پا و پرش تک پا بود.

    روش بررسی

    40 فوتبالیست مرد فعال دانشگاهی (میانگین سن 0/1 ± 4/23 سال) به طور تصادفی در دو گروه نت بال اسمارت (20 نفر) و فیفا 11+ (20 نفر) تقسیم شدند. هر گروه برنامه پیش گیری از آسیب را به عنوان گرم کردن پیش از جلسه تمرین، سه جلسه در هفته و به مدت شش هفته اجرا نمودند. قبل و پس از انجام پروتکل های تمرینی، متغیرها کینماتیکی اندام تحتانی در حرکات اسکات تک پا و پرش تک پا با استفاده از دوربین های دوبعدی، فیلم برداری شد سپس ویدیوها برای اندازه گیری متغیرها با استفاده از نرم افزار کینوویا مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    یافته ها

    پس از اجرای شش هفته مداخله، تمامی متغیرها کینماتیکی اندام تحتانی در هر دو گروه نت بال اسمارت و فیفا 11+، در مقایسه با پیش آزمون تغییرات معناداری را نشان می دهند. اما تغییرات متغیر های کینماتیکی در پس آزمون بین دو گروه معنادار نمی باشد (جدول 3).

    نتیجه گیری

    یافته های مطالعه حاضر نشان می دهد که برنامه فیفا 11+ و نت بال اسمارت، می توانند به طور موثری باعث بهبود ریسک فاکتورهای مرتبط با آسیب در افراد فعال شوند. طبق یافته های ما تمرینات 11+ و نت بال اسمارت اثرات تمرینی مشابهی را بر بیومکانیک اندام تحتانی ایجاد می کنند.

    کلیدواژگان: گرم کردن، نت بال اسمارت داینامیک، فیفا 11+، کینماتیک دوبعدی
  • مریم باقری محمودی، ناهید خوشرفتار یزدی*، شهناز بمبئی چی صفحات 77-87

    زمینه و هدف:

     آنتی ورژن یکی از ناهنجاری های چرخشی شایع در اندام تحتانی است. با توجه به شیوع بالا و اثرات منفی آن بر مفاصل مرتبط و توزیع فشار کف پایی، هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر شش هفته تمرین اصلاحی بر آنتی ورژن و توزیع فشار کف پایی در زنان با آنتی ورژن افزایش یافته فمور بود. روش بررسی 24 زن با آنتی ورژن افزایش یافته ران، بین سنین 20 تا 30 سال و شاخص توده بدنی 18 تا 25 کیلوگرم بر مترمربع، در این تحقیق شرکت کردند. آنتی ورژن و توزیع فشار کف پایی پویا، به ترتیب با گونیامتر و دستگاه اسکنر فشار پا در پیش آزمون و پس آزمون اندازه گیری شد. سپس گروه تجربی، شش هفته تمرین اصلاحی انجام دادند و گروه کنترل در هیچ برنامه تمرینی شرکت نکرد ند. داده ها با استفاده از آنووا با اندازه های تکراری مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    کاهش معناداری در زاویه آنتی ورژن در هر دو پا در مقایسه بین گروهی و درون گروهی مشاهده شد (05/0>P). هم چنین در گروه تجربی، در مقایسه درون گروهی فشار کف پایی، فشار ناحیه میانی و پنجه پا در هر دو پا کاهش معنادار (05/0>P) ولی فشار پاشنه افزایش معناداری داشت (05/0>P). در مقایسه بین گروهی، تغییرات تنها در پاشنه راست، ناحیه میانی و پنجه پای چپ معنادار بود (05/0>P). هیچ یک از این متغیرها در گروه کنترل بهبود معناداری نداشتند (05/0<P).

    نتیجه گیری

    می توان نتیجه گرفت که شش هفته تمرین اصلاحی باعث بهبود آنتی ورژن و فشار کف پایی می شود و احتمالا بتوان این تمرینات را به افراد با آنتی ورژن افزایش یافته توصیه نمود.

    کلیدواژگان: ناهنجاری های پا، فمور، آنتی ورژن استخوان، فشار، ورزش درمانی
  • اسماعیل بالایی، رحمان امیری*، پریسا صداقتی، حسن دانشمندی صفحات 89-99

    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی تمرینات قدرتی منتخب در سطح ناپایدار و آب درمانی بر قدرت عضلات اندام تحتانی، تعادل و ترس از سقوط افراد سالمند بود. آزمودنی ها شامل 36 مرد سالمند 60 تا 70 ساله بودند که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه 12 نفری قدرتی، آب درمانی و کنترل تقسیم شدند. برای ارزیابی تعادل ایستا، تعادل پویا، قدرت عضلانی اندام تحتانی و ترس از سقوط به ترتیب از آزمون شارپند رومبرگ و آزمون زمان برخاستن و رفتن، برخاستن از روی صندلی و Falls Efficacy Scale International استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کوواریانس و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده گردید. نتایج نشان داد که بین گروه های تمرینات قدرتی، آب درمانی و کنترل در متغیرهای تعادل ایستا (P= 0/001)، تعادل پویا (P= 0/001)، قدرت اندام تحتانی (P= 0/01) و ترس از سقوط (P= 0/001) اختلاف معنی داری وجود دارد.با بکارگیری تمرینات قدرتی در سطح ناپایدار می توان قدرت اندام تحتانی و تعادل و کاهش خطر سقوط را بهبود بخشید و یکی از راهکارهای مناسب می باشد و همچنین ورزش در آب به علت ماهیت کم خطر بودن با فراهم نمودن شرایطی آرام و ایمن، می تواند شیوه ی موثری در بهبود تعادل، قدرت اندام تحتانی و کاهش ترس از خطر افتادن در مردان سالمند باشد. هر چند که تمرینات قدرتی تاثیر بیشتری داشت.

    کلیدواژگان: هیدروتراپی، تمرینات قدرتی، تعادل، ترس از سقوط، سالمندان
  • فریبرز هوانلو*، حدیث سالاروند، امیرحسین براتی صفحات 101-111

    زمینه و هدف:

     شنا یکی از رشته های ورزشی مطرح در المپیک محسوب می شود که از محبوبیت بالایی برخوردار است. بروز آسیب در این رشته اغلب براثر تکرار زیاد حرکات بالای سر رخ می دهد. بنابراین هدف از مطالعه حاضر تاثیر شش هفته تمرینات سطوح معلق (TRX) بر قدرت ایزومتریک عضلات چرخاننده بازو و حس عمقی مفصل شانه در دختران شناگر بود.

    مواد و روش ها

    آزمودنی های این پژوهش را 28 نفر از دختران شناگر بالغ با میانگین سنی 69±05/12 تشکیل داده اند، که در لیگ شنای استان البرز شرکت داشته و حداقل به مدت 5 سال مشغول به تمرین منظم شنا بوده اند. به منظور انجام این پژوهش حداکثر انقباض ایزومتریک (در سرعت های 60،90و180 درجه بر ثانیه) در چرخش دهنده های داخل و خارج بازویی و همچنین حس عمقی مفصل شانه (زاویه های 45 و90 درجه) با دستگاه ایزوکنتیک اندازه گیری شد. سپس گروه تجربی به مدت شش هفته به تمرینات معلق با TRX پرداختند و در انتها مجددا اندازه گیری ها دوباره انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که رابطه معنی داری بین شش هفته تمرین با TRX و قدرت ایزومتریک چرخش دهنده های داخلی و خارجی و حس عمقی مفصل شانه در زاویه های 90 و 45 درجه وجود دارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده از این تحقیق می توان بیان کرد که برنامه های پیشگیری از آسیب شانه مخصوصا در عضلات روتیتور کاف برای ورزشکاران رشته شنا بسیار الزامی است و تقویت این گروه از عضلات با روش های تمرینی چون تمرینات معلق می تواند تاثیرات مثبتی به همراه داشته باشد.

    کلیدواژگان: سندروم گیر افتادگی شانه، تمرینات مقاومتی کل بدن(TRX)، قدرت ایزومتریک شنا، حس عمقی
  • سجاد عبدالهی*، فریده باباخانی صفحات 113-123

    مقدمه و هدف امروزه کمردرد یکی از شایعترین مشکلات اسکلتی-عضلانی در جوامع مختلف است. هدف از مطالعه حاضر بررسی مقایسه زمان بندی فعالیت الکترومیوگرافی عضلات ثبات دهنده ستون فقرات در طی رخدادهای مختلف روزانه در افراد مبتلا به کمر درد و سالم بود. مواد و روش ها در این مطالعه، 24 مرد دارای کمر درد مزمن غیر اختصاصی و سالم (30 تا 55 سال) انتخاب شدند. زمان شروع فعالیت عضلات ارکتور اسپاین کمری، ارکتور اسپاین سینه ایی، سرینی بزرگ، عرضی شکم و مولتی فیدوس کمری توسط دستگاه الکترومیوگرافی سطحی در دو حرکت برخاستن و بلند کردن شی از روی زمین ثبت شد. یافته ها یافته ها نشان داد که زمان شروع فعالیت عضلات مولتی فیدوس کمری (راست و چپ) (0/000=p)، سرینی بزرگ (راست و چپ) (000/0=p) و عرضی شکم (راست و چپ) (000/0=p) در حرکت بلند کردن شی از روی زمین معنادار است . همچنین زمان شروع فعالیت عضله ارکتور اسپاین سینه ایی (راست) (390/0=p)، مولتی فیدوس کمری (چپ) (000/0=p)، گلوتیوس ماکزیموس (چپ) (000/0=p) و عرضی شکم (راست و چپ) (000/0=p) در حرکت بلند شدن از روی سطح نیز معناداری است. نتیجه گیری نتایج تحقیق نشان داد زمان شروع فعالیت در عضلات عرضی شکم و مولتی فیدوس کمری در افراد مبتلا به کمر درد مزمن غیر اختصاصی نسبت به افراد سالم با تاخیر بوده است. همچنین اختلال در هماهنگی و تاخیر در وارد عمل شدن عضلات عرضی شکم و مولتی فیدوس کمری در هر چهار صورت حرکت منشاء اصلی اختلال و تاخیر در فعالیت عضلات سگمان های بالای و پایینی به صورت جبرانی بوده است.

    کلیدواژگان: کمر درد مزمن غیر اختصاصی، فعالیت الکترومیوگرافی عضله، عضله عرضی شکم، مولتی فیدوس کمری
  • لیلی مهدیه، وحید ذوالکتاف*، محمدتقی کریمی، جعفر کتابچی صفحات 125-138
    زمینه و هدف

    غربالگری حرکات عملکردی، یک روش ارزیابی حرکتی برای شناخت ریسک فاکتورها و تشخیص آسیب ها می باشد. از آن جا که یکی از مهم ترین عوامل آسیب، نیروی عکس العمل مفصل می باشد بنابراین هدف تحقیق حاضر، تعیین آزمون هایی است که با این نیرو ارتباط بیشتری دارند.

    روش بررسی

    نمونه تحقیق شامل 36 پسر 25-18 سال بود که بر حسب رتبه درصدی از آزمون غربالگری حرکات عملکردی انتخاب شدند. سن، قد، و وزن آزمودنی ها به ترتیب 94/2± 88/21 سال، 71/7± 57/179 سانتی متر و 85/11±67/72 کیلوگرم بود. فرود آزمودنی در آزمایشگاه با استفاده از سیستم ضبط حرکت، ثبت شد و بر اساس سیستم امتیازدهی خطای فرود، نمره گذاری شد. سپس نیروی عکس العمل مفصل زانو با استفاده از نرم افزار OpenSim محاسبه شد. نمره آزمودنی ها در آزمون های عملکردی اسکات تک پا، تعادل پویای Y، و سیستم امتیازدهی خطای فرود در زمان واقعی نیز ثبت شد. از روش تحلیل رگرسیون چندگانه برای تعیین آزمون هایی که ارتباط بیشتری با نیروی عکس العمل مفصل زانو دارند، استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که آزمون سیستم امتیازدهی خطای فرود به طور معناداری (ADJR2= 0.91, p≤0.000) نیروی عکس العمل مفصل زانو را پیش بینی می کند.

    نتیجه گیری

    مهم ترین شاخص برای میزان نیروی عکس العمل مفصل زانو در گروه سنی مورد تحقیق، تکنیک پرش می باشد. بنابراین می توان از نمره این آزمون یا در حقیقت تکنیک پرش برای تخمین نیروی عکس العمل مفصل زانو و در نتیجه پیش بینی آسیب فرود استفاده کرد.

    کلیدواژگان: آسیب، ارزیابی عملکردی، سیستم ضبط حرکت، نیروی عکس العمل مفصل
|
  • Khodayar Ghasempoor, MohammadHossein Alizadeh *, Hooman Minoonejad, Mahdieh Akochakian Pages 1-13
    Background and aim

    Major morphological and neural changes occur with growth and maturation and little attention has been paid to differences in youth maturity in functional movements performing. Little research has been done on balance and its relation to maturity, so the purpose of this study was to examine the relationship between maturity and static and dynamic balance in school-aged boys and girls.

    Materials and methods

    The statistical sample included 700 school-aged, 9-18 year old, boys and girls from Shahrekord categorized into 10 groups of 35 girls and 10 groups of 35 boys. To evaluate maturity, the maturity offset prediction equations and to evaluate static and dynamic balance the balance error scoring system and Y balance test were used. For analyzing the finding of this research, Spearman’s rank correlation coefficient test was used (P≤0.05).

    Results

    Spearman correlation test showed a significant correlation between predictive maturity offset with balance error scoring system (r=-/138, p < 0.001) and Y balance test (r=-/232, p < 0.001). Also, there was a significant correlation between maturity offset with balance error scoring system and Y balance test in boys and girls (p < 0.05).

    Conclusion

    The findings of this research can be found that there was with balance error scoring system and Y balance test in school-aged children and realizing about relations between maturity and balance can be used for planning exercises and improvement in performance should be considered as a goal and some research can be done on the causes of these differences.

    Keywords: Balance, school-aged children, predicted maturity offset
  • Sara Zarekarizak *, Majid Kashef, Mostafa Nejatian, Rajabi Hamid Pages 15-23

    Background and Aims :

    Adrenomedullin (ADM) is one of the important cardiovascular indices and affects the function of the circulatory system. The purpose of this study was to determine the effect of rehabilitation programs of interval and continuous training on plasmatic ADM, ventricular ejection fraction (EF), and resting rate pressure product (RPP) after coronary artery bypass grafting surgery (CABG).

    Methods:

     36 POST-CABG patients (27 men and 9 women) were selected purposive and then divided into three groups randomly: control group (C), aerobic continuous training (ACT), and aerobic interval training (AIT) (exercise training program was performed 3 days/week for 8 weeks) with intensities %65 to 80% and 80% to 95% of reserve heart rate in order. Blood sampling and 2D echocardiography were performed for measuring plasmatic ADM (Elisa technic) and ejection fraction (EF). Resting RPP was also measured by a digital blood pressure system. Paired sample t-test and ANOVA tests analysis were used for data analyzing

    Results 

    ADM and resting RPP were decreased and EF was increased in both training groups, But these changes were significant only in the AIT group (P≤0.05) and there were significant differences between the AIT and other groups in EF and RPP (P≤0.05). But there was no significant difference between the AIT and ACT in the plasmatic ADM (p>0.05),

    Conclusion:

     There is no difference between the effects of interval and continuous training on plasmatic ADM. However, interval training has more effect than continuous training on the improvement of cardiovascular function after CABG surgery.

    Keywords: Key Words Aerobic Interval Training (AIT), Aerobic continues training (ACT), Adrenomedullin (ADM), ventricular ejection fraction (EF), CABG surgery
  • Masoome Heidari, Vahid Zolaktaf *, Gholamali Ghasemi, Shahram Lenjannejadian Pages 25-35
    Background and Aim

    therapeutic exercises is recommended to improve the problems of diabetic patients with neuropathy.In the present study,the effect of 12 weeks of exercises based on principles NASM was performed on glycemic control and quality of life criteria in patients with type 2 diabetic neuropathy.

    Materials and Methods

    The sample consisted of 40 female patients with mild to moderate neuropathy type 2 diabetes. Subjects were randomly divided into two groups of 20 control and experimental with the Michigan score criterion. Blood glucose control indices and quality of life were assessed by laboratory blood test and a questionnaire, respectively.Statistical analysis was performed using Repeated measures ANOVA.

    Results

    The results showed that there was no significant difference in fasting blood sugar between the two groups(P = 0.26),but in the other three blood indices including 2 hrs G pp G, 4 pm G, and HbA1c, a significant difference was observed between the two groups(P <.05).Quality of life in, Physical functioning ,Role limitations due to physical health ,Role limitations due to emotional problems ,Energy/fatigue,and Pain had a significant difference compared to the control group(P <0.05).Other indicators including Emotional well-being(P = 0.68),Social functioning(P = 0.19),and General health factor(P = 0.06)showed no significant difference between the two study groups.

    Conclusion

    The results show that these exercises, due to improving blood flow and reducing pain and anesthesia,make patients exercise and daily activities easier and with less pain, and as a result,significant changes in blood factors and improve physiological conditions and quality of life in these patients.Established, and patients' functional status improves.

    Keywords: Diabetic Neuropathies, Diabetes Mellitus (Type 2), exercise therapy, Blood Glucose, quality of life
  • Ali Fatahi, Razieh Yousefian Molla *, Mitra Ameli Pages 37-44
    Background and aim

    Investigating the relationship and correlation between kinetic parameters, especially between the maximum force and the flight time variable play an important role in increasing the jump height and preventing various injuries in volleyball players. Therefore, the aim of the present study was to investigate the relationship between maximum concentric and eccentric forces and flight time in block jump skill of young professional volleyball players.

    Materials and methods

    21 young male volleyball players performed the block jump skill with the maximum jump height on the force plate system. The maximum of concentric and eccentric forces and flight time were investigated and extracted. Pearson correlation method was used to estimate the relationship between concentric, eccentric maximum force and flight time and linear regression method was employed to determine the load factor order of concentric and eccentric maximum forces.

    Results

    The results showed that there is no significant correlation between any of the research variables (maximum eccentric force, concentric force and flight time). The factor load of the maximum concentric force is much higher than the maximum eccentric force in the flight time variable and the maximum eccentric force has a negative relationship, while the maximum concentric force shows a positive relationship with the flight time.

    Conclusion

    It is suggested that coaches, players and volleyball practitioners pay special attention to the different phases of jumping with the aim of optimizing performance and better designing training programs.

    Keywords: Maximum Force, Eccentric, Concentric, Flight Time, Block Jump
  • Saeed Ilbeigi *, Mohammad Yousefi, Leili Tehrani Pages 45-52
    Background and Aim

    The aim of this study was to compare the ground reaction forces and the time to achieve stability in healthy male athletes with functional ankle instability.

    Methods

    The statistical population was included of male athletes aged 18 to 25 years, of which 20 people (10 with normal foot structure, 10 people with ankle functional instability) were purposefully based on the criteria of this study. They were divided into two groups: healthy and with functional instability of the ankle. The desired variables were measured using two Kistler model force plates. The raw data were analyzed by Matlab and spss software version 21 at the level of P≤0.05 with Shapiro-Wilk and independent t-tests.

    Results

    There was no significant difference between the peak variable of anterior-posterior forces and ground reaction force (internal-external) of healthy male athletes with ankle functional instability during the single-leg jump-landing task (P≤0.05) . However, there was a significant difference between the variables of ground reaction force (vertical force) (P = 0.014) and time to achieve stability (P = 0.044) of healthy male athletes with ankle functional instability during the single-leg jump-landing task. There is significance.

    Conclusion

    According to the results of the study, athletes with ankle instability suffer more ground reaction forces (vertical force) during landing and reach stability later than people with healthy ankles.

    Keywords: Ground level reaction forces, Balance, Stability, functional instability of the ankle
  • Mohammad Alghosi, Mohammad Karimizadeh Ardakani *, Mahdi Norouzi, Zahra Hosseinzadeh Pages 53-59
    Background and aim

    The epidemiology of sports injuries provides basic information to prevent and reduce injury rates, followed by the design exercises for preventive training. The aim of this study was to investigate the epidemiology of sports injuries in para table tennis.

    Materials and methods

    The present study was performed by a descriptive method and cross-sectional sampling. A total of 61 para table tennis player participated in the present study. The questionnaire used in the study included demographic information, the side of the injury, the injured limb, the mechanism of the injury, and the cause of the injury. Descriptive statistics such as frequency, and cross tables were used for data analysis by SPSS software (version 22).

    Results

    The information from questionnaires for seated and standing classes showed that exercise injuries were greater on the right side of the body as compared to the left side. The frequency of injuries to the upper limbs was 60.7 %, highest percent of the whole body, compared to the lower limbs, trunk, head and neck. Most injuries occurred in the elbow and shoulder, resulting in 16.4 % of elbow injuries and 60.7 % of shoulder injuries. Among these, non‐contact mechanisms had the largest share and the most common cause of injury was the athlete's incorrect technique.

    Conclusion

    it is suggested that coaches, in cooperation with the medical team, be aware of athletes' physical assessments and design exercises to improve range of motion, balance, and correct deficiencies in the athlete's technique.

    Keywords: Epidemiology, Para TableTennis, Sports Injuries
  • Ebrahim Heydarnia, Abed Taghavi Asl, Alireza Torabi, Abolfazl Khezri Pages 61-76
    Background and aim

    Netball smart and FIFA +11, are widely used as warm-up programs to prevent athlete injuries. But so far the effectiveness of these two warm-up methods has not been compared on the two-dimensional kinematics of active men. The aim of the current study was to compare the effect of FIFA +11 and Netball Smart warm up programs on the two-dimensional kinematics of the lower extremity during the single-leg squats and single-leg hop test.

    Methods

    40 active male college soccer players (age: 23.4 ± 1.0 years) were randomly divided into the Netball smart (n=20) and FIFA +11 (n=20) groups. Each group perform the injury prevention program as a warm-up before training session, three sessions per week for six weeks. Before and after the training protocols, the kinematic variables of the lower limbs were captured in single-leg squat test and single-leg hop test with using two-dimensional cameras. The videos were then evaluated to measure variables using Kinovia software.

    Results

    After six weeks of intervention, all the kinematic variables of the lower extremities in both the Net Ball Smart and FIFA 11+ groups show significant changes compared to the pre-test. However, changes in the kinematic variables in the post-test were not significant between the two groups.

    Conclusion

    The finding of the present study showed that FIFA 11+ and Netball smart training can effectively improve the risk factors of ACL injury in active individuals. According to our findings, FIFA 11+ and Netball smart have similar effects on lower limb biomechanics.

    Keywords: warm-up, Netball smart dynamic, FIFA +11, two-dimensional kinematic
  • Maryam Bagheri Mahmudi, Nahid Khoshraftar Yazdi *, Shahnaz Bambeichi Pages 77-87
    Background and aim

    Femoral anteversion is one of the most common rotational deformities of the lower extremity. Due to the high prevalence of this deformity and its negative effects on related joints and plantar pressure, the present study aimed to investigate the effects of six-week corrective exercise on anteversion and plantar pressure distribution in women with increased femoral anteversion.

    Materials and methods

    A total of 24 women with increased femoral anteversion within the age range of 20-30 years and BMI 18 to 25 kg/m2 participated in this study. anteversion and dynamic plantar pressure distribution were respectively measured with goniometer and foot pressure scanner in pre-test and post-test. then, the experimental group received six weeks of corrective exercises and the control group did not participate in any exercise program. The collected data were analyzed using ANOVA with repeated measures.

    Findings

    A significant decrease in Femoral anteversion angle was observed in both legs between and within groups (p < 0/05). In addition, significant decrease were observed in plantar pressure, pressure of the midfoot and forefoot in both legs, in experimental group, in within groups comparison (p < 0/05), however rearfoot pressure increased significantly (p < 0/05). In between groups comparison, Changes were significant only in the right rearfoot, left midfoot and left forefoot (p < 0.05). However, none of these variables showed a significant change in the control group (P>0/05).

    Conclusion

    It can be concluded that six weeks of corrective exercises improve femoral anteversion and plantar pressure. And these exercises can probably be recommended to people who have increased anteversion.

    Keywords: Foot Deformities, femur, Bone anteversion, pressure, exercise therapy
  • Esmail Balaiy, Rahman Amiri *, Parisa Sedaghati, Hassan Daneshmandi Pages 89-99

    The aim of this study was to evaluate the effectiveness of selected strength training at an unstable level and hydrotherapy on lower limb muscle strength, balance and fear of falling in the elderly. All subjects included 36 elderly men aged 60 to 70 years who were selected by convenience sampling method and randomly divided into three groups of 12: strength, hydrotherapy and control. To assess static balance, dynamic balance, lower limb muscle strength and fear of falling, the Sharpened Romberg test, the time of getting up and going, getting up from the chair and the Falls Efficacy Scale International were used, The control group did not have a specific exercise program. Analysis of covariance and Bonferroni test were used to analyze the data. The results showed that between the groups of strength training, hydrotherapy and control in the variables of static balance (P= 0.001), dynamic balance (P= 0.001), lower limb strength (P= 0.01) and fear of falling (P= 0.001) there is a significant difference. By using strength training at an unstable level, you can improve the strength of the lower limbs and improve balance and reduce the risk of falls, and it is one of the appropriate solutions. It is effective in improving balance, lower limb strength and reducing the risk of falling in older men. However, strength training was more effective.

    Keywords: Hydrotherapy, strength training, Balance, fear of falling, Elderly
  • Fariborz Hovanloo *, Hadis Salarvand, AmirHossein Barati Pages 101-111
    Introduction

    Swimming is one of the most popular disciplines in the Olympics and is popular among athletes. Injury in this sport is often due to repeated repetition of high and repetitive movements. Many researchers Muscle strength is considered one of the most important risk factors. The power of cuff rotators is one of the main risk factors for a shoulder injury.

    Method

    The statistical samples of this study consisted of 28 swimmers of 12 to 14 years old girls practicing in Alborz Province Swimming League who have been practicing swimming regularly for at least 5 years. In order to perform this study, the maximum isometric and isokinetic contractions (speeds of 60, 90, and 180 degrees per second) in the internal and external rotators of the arm and proprioception of the shoulder joint (45 and 90-degree angles) were measured with the isokinetic device. Then they practiced with TRX for six weeks, after which the measurements were repeated.

    Results

    The results showed that there was a significant relationship between six weeks of TRX training on isokinetic power at speeds of 60, 90 and 180 per second in eccentric and concentric contractions (P˂0 / 5) as well as isometric strength of internal rotators and External and proprioception of the shoulder joint at 90 and 45-degree angles were significantly different

    conclusion

    it can be stated that shoulder injury prevention programs are very important, especially in rotator cuff muscles, for swimming athletes, and strengthening these muscles with TRX is effective because it has positive effects.

    Keywords: impingement Syndrome. total Resistance Training (TRX), Isokinetic Strength, isometric strength, swimming, proprioception
  • Sajjad Abdollahi *, Farideh Babakhni Pages 113-123
    Background

    Low-back pain is among the most prevalent musculoskeletal disorders in many societies. The purpose of this study was to examine and compare the timing of electromyographic activity of the spine stabilizer muscles during daily activities in patients with low-back pain and healthy participants.

    Methods

    24 male participants ranging from 30 to 55 years of age were selected and fallen into two categories with chronic low-back pain and healthy. Levels of electromyographic activity of the lumbar erector spine, thoracic erector spine, Gluteus Maximus, Transversus abdominis and Multifidus muscles were measured for the actions like standing up and lifting objects.

    Results

    Significant results were obtained from the electromyography activity levels of spine Multifidus (right and left) (p=0/000), Gluteus Maximus (right and left) (p=0/000) and Transversus abdominis (right and left) (p=0/000) for the action of picking up. Likewise, regarding the action of standing up significant results were obtained for thoracic erector spine (right) (p=0/039), spine Multifidus (left) (p=0/000), Gluteus Maximus (left) (p=0/000) and Transversus abdominis (right and left) (p=0/000).

    Conclusion

    The results showed that the onset of activity in the Transversus abdominis and spine Multifidus had lower levels in patients with chronic non-specific low back pain compared to healthy individuals. Also, the disorder in coordination and delay in the operation of the Transversus abdominis and spine Multifidus in all four tasks of movements have been the main source of disorder and delay in the activity of the muscles of the upper and lower segments as compensation.

    Keywords: Non-specific low-back pain, muscle electromyographic activity, transversus abdominis, Multifidus
  • Leili Mahdieh, Vahid Zolaktaf *, MohammadTaghi Karimi, Jafar Ketabchi Pages 125-138
    Background and Aim

    Evaluation of functional movements is a motor assessment method for identifying risk factors and detecting injuries. Therefore, the purpose of the present study was to determine the factors that are more critical in estimating knee joint reaction force.

    Materials and Methods

    The study sample consisted of 40 boys aged 18-25 years who were selected according to the percentage rank of functional movement screening test. Their age, height and weight were 21.88±2.94 years, 179.57±7.71 cm and 72.67±11.85 kg, respectively. Landing in the laboratory was recorded using a motion capture system for subject and scored based on the landing error scoring system. Then the knee joint reaction force was calculated using OpenSim software. Subjects’ scores were also recorded on the single leg squat, Y Balance and Landing Error Scoring System- Real Time tests. Multiple regression analysis was used to determine the factors that have the most decisive role in estimating knee joint reaction force.

    Results

    The results showed that landing error scoring system significantly (ADJR2 = 0.91, p≤0.000) predicts knee joint reaction force.

    Conclusion

    jumping technique is the most important indicator for the knee joint reaction force in the studied age group. Therefore, the score of LESS test or in fact the jumping technique can be used to estimate the knee reaction force and thus predict the landing injury.

    Keywords: injury, Functional screening, Motion capture system, Joint reaction force